reactie deelnemers coachingstechnieken

 

Ik vond dit een leerzame training omdat ik in korte tijd veel nieuwe technieken heb geleerd die binnen de trainingsdagen ook uitvoerig werden getraind. Op deze manier was er meteen ruimte voor ervaring en dit was duidelijk te merken in mijn eigen resultaat. Door de goede combinatie van theorie en praktijk in de korte tijd heeft de training als uitdaging dat je 100% inzet moet tonen om alles goed te beheersen en het maximale eruit te halen. Dit is bij andere trainingen vaak niet omdat er teveel wordt gedaan door de trainer en de deelnemer moet achteraf maar zien hoe hij het gaat verwerken in de praktijk

 JK

 

Ik vond het een zeer leerzame training en dan vooral op het vlak van de coachingsvraag. Hier heb ik erg veel van geleerd. Ik vond ook dat onze trainer ( Gerty Vos) de training heel erg goed heeft voorbereid. Mede daardoor is het denk ik zo leerzaam geweest. Je wist telkens precies hoelang je iets moest doen en welk doel dat had.

MS

 

Ik heb deze trainingsdagen als nuttig ervaren. We hebben best veel technieken besproken en geoefend.

De opbouw was goed en ook de verzorging zag er uitstekend uit! Complimenten daarvoor!

Wat betreft de technieken vond ik die van belemmerende en stimulerende overtuigingen het meest vernieuwend en leerzaam. De uitleg vond ik erg interessant en de achterliggende gedachten helder. Ik vind het leuk om dingen te leren over hoe je problemen kunt veranderen door de manier waarop je denkt of een situatie benaderd. Het heeft me aan het denken gezet.

ST

 

Ik vond het allereerst een heel interessante training. Ik denk dat deze training absoluut een waarde zal hebben in mijn toekomst als hulpverlener. Een punt waar ik wel tegenaan ben gelopen ben is dat het gecoacht worden meer invloed heeft op mij en meer indruk achterlaat. Het vergt meer van je omdat je heel duidelijk zelf met iets bezig bent. Op die manier liep ik soms wat voorbij aan mijn rol als coach. Achteraf gezien vind ik het ook jammer dat ik niet de training ‘coachen op reflectie’ heb gevolgd, omdat ik denk dat dit mooi op elkaar had aangesloten. Ik merkte dat ik nu ook vaak net wat dingetjes mis, in bijvoorbeeld het vragen stellen. Ik vond het prettig dat we telkens een korte, bondige uitleg kregen en even konden terugkoppelen, maar dat we daarna ook weer aan de slag konden. Tot slot wil ik zeggen dat ik het allemaal heel goed in elkaar vond zitten. Alles was goed voorbereid, en ook de kennismaking werd op een leuke manier gedaan!

LP

…….Al met al heb ik veel geleerd over mezelf en dan vooral mijn eigenschappen als mens zijnde. Ik denk dat het goed is geweest hier (na supervisie) met andere mensen over gesproken te hebben. Dit heeft mij als pedagogisch hulpverlener weer meer nieuwe inzichten gebracht.

Als coach heb ik het als heel interessant ervaren hoe ik het beste aan het werk kan gaan met een coachvraag. De psychologische niveaus en de belemmerende overtuigingen hebben mijn interesse gewekt. Dit is zeker iets wat ik in mijn hoofd zal gaan houden.

SDC